Blogger Widgets

07 octombrie 2013

Cum a fost în ”Noaptea Bibliotecilor”

După cum a fost stabilit, sâmbătă (5 oct. 2013), de la ora 18.00, biblioteca noastră și-a deschis porțile și a început să se populeze cu nocturni ai Petrilei, dornici de a fi parte din evenimentul organizat de noi.
Seara a debutat cu jocul de scrabble, la care au participat 10 persoane;
cel mai tânăr participant are vârsta de 8 ani iar cel mai matur, 36 - aceștia fiind și singurii care mai jucaseră vreodată scrabble.
Ne-am împărțit pe echipe, ne-am făcut cont pe www.isc.ro - programul fusese deja instalat pe calculatoare, am aflat care sunt regulile de joc și-am dat startul.
Cu toate că majoritatea se aflau la primul lor contact cu acest joc al cuvintelor, s-au descurcat foarte bine iar scorul a fost foarte strâns; de asemenea, suspansul, emoția și distracția au fost  nelipsite printre concurenți.
La final, fiecare a primit câte o diplomă de participare și câte 2 cărți drept premiu. Felicitări tuturor!
Cojocaru Vasile a părăsit câteva minute ringul de dans, terenul pe care se exprimă el cel mai bine, pentru a ne spune despre pasiunea sa, dansul modern și despre planurile sale - de a pregăti trupe de dans (juniori & adolescenți) apte să participe la concursuri gen ”România dansează”. Am aflat astfel cât de vast este acest domeniu al dansului modern, despre stiluri ca dubstep, krump și popping, pe care tânărul Cojocaru le stăpânește foarte bine. Astfel, cine dorește să învețe să danseze modern, îl poate contacta pe Cojocaru Vasile și prin intermediul Bibliotecii Orășenești Petrila. Atenție însă! se oferă și se cere seriozitate din partea dvs. ;)

Tot pe tărâmul muzicii, am pornit apoi a urmări concertul ”Growing up” al lui Peter Gabriel. Grozav concert! însă, pe la a treia piesă din concert, tehnologia ne-a cam dat de furcă: concertul s-a întrerupt și nu am reușit nicicum să conving VLC-ul să ne-arate cealaltă parte din concert... Decât mai târziu, după miezul nopții, când i-am dat de capăt ;) Cei care plecaseră între timp însă, au rămas ...curioși :D

Astfel, mult mai repede decât preconizasem, dar spre bucuria copiilor, am trecut la film. Și-am urmărit ”Scriitorul de scrisori” și prima parte din ”Harry Potter”.
Apoi, concertul ”All this time” al lui Sting și... Peter Gabriel - ”Growing up”
Evenimentul s-a încheiat așa cum fusese programat, a doua zi, la ora 2 noaptea.
Pe tot parcursul celor 8 ore, a fost un dute-vino în biblioteca noastră; în fața ecranului de proiecție,  la calculatoare, pe canapea, printre rafturi, tineri, vârstnici, părinți și copii.

Am fost foarte emoționată să văd cum copiii începeau să plângă deoarece trebuiau să părăsească biblioteca - din cauza orei târzii :D
De asemenea, au fost prezenți la eveniment profesori, Florin Popescu - director al Centrului de zi ”Salvați Copiii” Hd., dl. Ionel Zmău - președinte al Asociației ”Les Amis de la France”, dl. Claudiu Mârlogeanu, unul dintre scriitorii petrileni (impresionat să-și afle cartea expusă) și... dl. Genu Tuțu de la Kapital TV, care a făcut și un reportaj cu ”Noaptea bibliotecilor” în Valea Jiului, pentru care... MULȚUMIM!

(Articolul îl găsiți aici; pândim să apară și filmarea pe net :) și-o să afișăm link-ul respectiv)

Cu toții au admirat expoziția de gravură creată de elevii coordonați de dl. prof. Radu Chința, și el prezent la evenimentul nostru. Dl. Chința ne-a vorbit despre lucrările expuse, despre tehnica utilizată, activitățile din cadrul Clubului Copiilor și planurile de viitor privind cercul de artă pe care îl coordonează, stârnind interesul copiilor și al părinților prezenți.
De asemenea, au fost răsfoite cărțile scriitorilor petrileni, cu această ocazie, unii aflând abia acum că, cunoștința lor a publicat o carte.

Drept concluzie, consider evenimentul ca o reușită a Bibliotecii Orășenești Petrila și... mai facem și cu alte ocazii!
  

Niciun comentariu: