Blogger Widgets

16 octombrie 2013

Proiect - Pilot: Printre oameni

Începând cu data de 17 iulie 2013, la sediu sau in oraș, împreună cu metodista noastra (a bibliotecarilor din județ), d-na Mariana Marian, am pornit să aflăm felul în care concetățenii noștri percep biblioteca publică, problemele cu care se confruntă orașul și cum consideră aceștia că ar putea interveni biblioteca în ameliorarea/rezolvarea acestor probleme.
Aceasta a fost o nouă etapă din cadrul proiectului - pilot. Pe parcursul a 2 săptămâni, am aplicat chestionare sub formă de interviu unui număr de 60 de persoane - cu grijă alese, astfel încât să avem la final același număr de bărbați și femei, cu studii medii & superioare, cu domiciliul mai aproape & mai departe de locația bibliotecii noastre.
Realizarea acestor interviuri nu era obligatoriu a se face de către bibliotecar, căci IREX-ul angajase deja specialiști în domeniu. Oricum, nici nu le-am realizat noi chiar pe toate cele 60 ;)
Chestionarele în cauză au fost elaborate de către Biroul de Cercetări Sociale București, având ca bază interviurile realizate de către dl. Bruno Ștefan cu cele două focus-grupuri, în luna mai. De data aceasta, în locul d-lui Bruno, am primit la bibliotecă vizita d-lui Burcea Marin, ca reprezentant al Biroului mai sus numit. Dumnealui ne-a prezentat chestionarele și, la receptivitatea noastră de a ne implica mai mult, de a avea un mai mare contact cu comunitatea în care funcționează biblioteca noastră,  ne-a inițiat în modul de completare a lor.
Deși a fost destul de obositor, nu am regretat această implicare, căci am putut astfel afla direct care este părerea petrileanului despre biblioteca și orașul nostru, ceea ce mă va ajuta în dezvoltarea unor proiecte viitoare.
Rezultatul acestui studiu realizat la Petrila dar și-n celelalte 4 locații din țară implicate în proiectul-pilot urmează a fi prezentat și discutat cât de curând,  în cadrul unei întâlniri cu toți cei implicați.
Vă țin la curent ;)

Niciun comentariu: