Blogger Widgets

12 august 2014

Biblioteca Petrila, parte din proiectul internațional F.I.L.M.

În perioada concediului de odihnă, deși biblioteca noastră a fost închisă, ea a activat totuși, dar dincolo de hotare. Cum? prin intermediul bibliotecarei care, împreună cu prof. Bianca Popescu, a reprezentat România în vizita făcută în Letonia, în cadrul proiectului internațional F.I.L.M. (Facilitate In-formal Learning through Movies).
7 organizații din 7 țări diferite (Italia, Croația, Germania, Marea Britanie, Letonia, Spania, România) și-au dat mâna într-un schimb de experiență și informații având ca temă educația studenților și adulților într-un cadru non-formal privind importanța învățării unei limbi străine, cunoașterea istoriei țărilor europene din diverse situații sociale, economice/politice relevate prin intermediul filmului.
Organizația ”Salvați Copiii” filiala Hunedoara, prin intermediul d-nelor prof. Tetileanu Mihaela și Popescu Bianca, a făcut posibil ca și România să fie parte a acestui proiect.
Ca partener al Organizației ”Salvați Copiii” filiala Hunedoara, Biblioteca Orășenească Petrila a participat la o serie de activități din cadrul proiectului: organizarea unui Festival de film - care a avut loc la sediul bibliotecii în zilele de 19 și 20.06.2014 - și la realizarea unui film scurt, intitulat ”Vornicul” - prin care s-a urmărit prezentarea și conservarea unor tradiții privind nunta în satele din Valea Jiului.
Vizita în Letonia, la Riga - capitala culturală europeană a anului 2014 - alături de reprezentanții țărilor mai sus menționate, a fost deosebit de benefică; în urma acestei experiențe interculturale, toți participanții ne-am întors acasă mai bogați în idei, în informații privind obiceiurile și cultura celorlalte țări și de asemenea, cu noi prieteni, cunoștințe, posibili parteneri și pentru alte proiecte.

Niciun comentariu: