Blogger Widgets

19 iulie 2016

Biblioteca Orășenească Petrila -15 ani de ființare

Iată că evenimentul pus la cale pentru a ne celebra ziua de naștere s-a împlinit!
Alături de noi au fost prezente în jur de 40 persoane cărora le mulțumim și pe această cale. În privința prezenței, am avut o surpriză plăcută și una mai puțin plăcută:
- surpriza plăcută a fost participarea din partea Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva a unor reprezentante de vază: dna Luminița Vulcan - șef serviciu relații cu publicul, dna Mariana Marian - bibliotecar metodist, cea la care alergăm toți bibliotecarii din județ când avem o problemă :-* și dna Simona Mărginean - bibliotecar.
Și... multe mulțumiri pentru vorbele de laudă pe care ni le-ați dăruit! :)
Salutăm, de asemenea, prezența la acest eveniment a dlui Corneliu Bran de la Ziarul Văii Jiului.
- surpriza mai puțin plăcută a fost faptul că, cutia pregătită pentru extragerea biletelor de tombolă a fost prea mare; ne așteptam ca sala să fie plină ochi... :)
Am considerat necesar a începe cu o clarificare privind diferențele dintre biblioteca publică și biblioteca școlară - la noi, încă mai vin să se înscrie elevi, cu carnetul de note :)
Apoi, am vizionat materialul pregătit, 15 - 20 de minute în care am comprimat cei 15 ani de existență ai bibliotecii noastre. Emoționant pentru bibliotecar să-și amintească debutul bibliotecii sale!
  • luarea în grijă a celor 9214 volume de carte, la vechea bibliotecă din Lonea, sediu care stătuse închis mai bine de 6 ani, geamuri sparte, mult praf și muuuulte muște moarte... Spuneam că biblioteca noastră ar trebui să primească numele de Pasărea Phoenix :) 
  • parcursul, creșterea și dezvoltarea bibliotecii în acești ani;
  • drumul pe care-l avem în față.
Cu bucurie, am răspuns apoi la întrebările venite
din public - mulțimea acestora...o altă surpriză plăcută!
În partea a doua a programului, bucurie - mare bucurie pentru 9 persoane din cei prezenți! De fapt, ne-am bucurat cu toții, căci bucuria se molipsește ;) 
Pe rând, mai întâi cei cu vârsta de până la 15 ani care au dorit să participe, au extras câte un bilețel din cutia cea uriașă. :) 3 dintre ei au nimerit biletul acesta:
 alți 2, pe acesta:
  
iar restul, pe acesta:



După bucuria rezultată, a urmat apoi extragerea de bilete pentru cei trecuți de 15 ani;




 unul dintre ei a nimerit acest bilet:
   alți 3, pe acesta:
 iar restul...
Și... câștigătorii concursului nostru (concurs de noroc în acest caz :D ) sunt:
  • zborul cu parapanta: 
Macovei Nicoleta
  • sesiune de cățărare: 
Curtean - Kristof Denis
Popescu Andrei
Cătălina Popescu
  • sesiune de bowling: 
Teaha Bogdan                                           
Ghidarcea Eduard
Radu Mihai
Tănase Emilia
Ciubotaru Laura Crina
FELICITĂRI!

La capitolul minusuri și lecții pentru viitor, am notat: 
- ora 15:00 într-o zi de luni nu este potrivită pentru un eveniment - mai multe persoane au sosit puțin după ora 16, imediat ce noi terminaserăm...
- de asemenea, am învățat că, dacă evenimentul are loc după ce orașul s-a confruntat cu probleme majore ( în acest caz, inundațiile care tocmai au avut loc), nu vom avea alături autoritățile locale, respectiv primar, viceprimar, consilieri locali. Totuși, Primăria Orașului Petrila a fost reprezentată prin persoana dlui Cristi Drăghici, administrator al Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” :)
- când organizezi o acțiune care antrenează participanții, introdu mai multe activități, fă-o să dureze mai mult... La finalul întâlnirii noastre, cei prezenți ar fi vrut să mai stea :)


Dorința pe care ne-am pus-o - suflând în lumânarea de pe tortul imaginar :) - a fost următoarea:

Fie ca biblioteca noastră să devină, zilnic,
UN LOC AGLOMERAT!

Niciun comentariu: