Blogger Widgets

Un utilizator...

UN UTILIZATOR MAI SPECIAL

În vara anului 2006, un domn pensionar (a lucrat la E.M.Lonea), în vârstă de 62 de ani pe-atunci, Ștefan Boloș a deschis poarta Bibliotecii Orășenești Petrila pentru prima dată, cu intenția de a-și face o idee cam ce-o fi și cu biblioteca asta în orașul nostru. A dat o raită prin labirintul rafturilor pline cu cărți de tot felul și, pe măsură ce răsfoia câte o carte, îl puteam auzi bolborosind cu sine: ”pfiii, asta da! Boloșe, cartea asta trebuie s-o citești…” și tot așa, tonul devenindu-i tot mai aprins. Nu i-am atras atenția că i-ar putea deranja pe ceilalți cititori nici atunci și nici în celelalte dăți când ne-a vizitat (de-atunci este un vizitator consecvent al bibliotecii noastre), căci entuziasmul său este molipsitor.


Încet și sigur, a devenit un bun prieten al bibliotecii, dar și al bibliotecarei. Pe lângă lecturi de calitate, am aflat că iubește și muzica bună și, după ce și-a cumpărat un dvd-player, am început să-i aduc dvd-uri cu concerte (câte un Pink Floyd, Yes, Lee Ritenour…) de care este foarte încântat.


La un moment dat, a trebuit, totuși, să-i atrag atenția asupra felului cam zgomotos în care își manifesta entuziasmul, și anume odată cu deschiderea Centrului Biblionet la bibliotecă, ocazie cu care dl. Boloș a descoperit ce este internetul și cum să-l folosească. Totuși, foarte amuzant și emoționant totodată când îl aud exprimându-se tare: ”Doooaaamneee…”


La ora actuală dl. Boloș are adresă de e-mail, utilizează aproape zilnic Messenger-ul pentru a vorbi cu fiica în Italia și cu neamurile din alt colț al țării; poate fi găsit și pe Facebook, la adresa: http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100003615464381, pagină pe care a încărcat o mulțime de fotografii; ascultă multă muzică pe youtube, citește ziarele și încă se minunează de câte lucruri se pot face cu ajutorul unui calculator conectat la Internet.


La tot mai mulți astfel de utilizatori!Bibliotecar, Oana Bălănescu

13.11.2013
Și iată că dl. Boloș a fost descoperit și de reporterii Mondo TV. Îl puteți vedea de la minutul 11:40
Știrile Mondo TV

Niciun comentariu: