Blogger Widgets

11 aprilie 2014

Concurs: ”Stop! Continui eu!”

În Săptămâna Altfel, mai multe clase de elevi ne-au vizitat la bibliotecă. Pe lângă informaţiile pe care le-au primit privind biblioteca şi serviciile de care pot beneficia la noi, le-am pregătit un concurs.
Inspiraţia pentru acest concurs a sosit de la adverbul altfel : cum ai concepe, altfel, o poveste deja scrisă?

Aşadar, am pus la punct câteva reguli pentru acest concurs, i-am ales un titlu, am selectat o poveste - iar aceasta a fost "Broasca ţestoasă cea fermecată" a lui Petre Ispirescu - am format apoi mai multe echipe, le-am expus regulile şi le-am citit primele câteva paragrafe din poveste. 
Fiecare echipă a primit câte un marker şi o coală de flipchart, şi-a  ales câte un lider şi au lăsat loc imaginaţiei să se desfăşoare. Pe parcursul a 15 minute, au inventat povestea, au notat ideile principale pe coala de flipchart iar apoi, în maxim 5 minute, pe rând, liderii au prezentat viziunea echipei lor. 
În alegerea celei mai bune poveşti, s-a ţinut cont de ingeniozitate, creativitate şi modul de expunere a poveştii. Juriul a fost format din bibliotecar şi cadrele didactice prezente, dar şi din membrii echipelor concurente. 
Nu au apărut supărări privitoare la povestea câştigătoare, căci de fiecare dată a existat câte o poveste mai altfel; da, majoritatea viziunilor au avut-o pe broască transformată în prinţesă; au existat însă şi excepţii: de exemplu, în viziunea unei echipe, prinţul se transformase în broască. ;) 

Am avut parte şi de o poveste adaptată timpurilor noastre, în care broasca ceruse prinţului s-o scoată din eleşteu şi s-o ducă în palatul său; ajunsă în palat, s-a transformat într-o fată foarte frumoasă şi peste noapte a băgat toate bogăţiile din palat într-un sac şi a fugit - "Aşa se întâmplă când crezi o fată frumoasă!" a încheiat liderul povestitor :) :) :) Iar aceasta este viziunea unor elevi de clasa a III-a...
La sfârşitul săptămânii, am numărat 3 zile în care am organizat concursul, 60 de elevi care au participat la concursul nostru şi 4 cadre didactice, care au fost de mare ajutor în desfăşurarea tuturor activităţilor: prof. Rus Angela, prof. Birău Petru, prof. Beciu Mariana Lavinia şi prof. Clemente Monica.
Felicitări tuturor participanţilor!


Niciun comentariu: